Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری مشهد گفت: اولین اتوبوس برقی طرح پژوهشی شهرداری مشهد سال اینده فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

سعید حسینقلی زاده مقدم در گفتگو با قدس آنلاین اظهار کرد: اولین اتوبوس برقی طرح پژوهشی شهرداری مشهد اردیبهشت سال آینده آغاز به کار خواهد کرد.
وی تصریح کرد: شهرداری مشهد در راستای حمل و نقل پاک  با شرکت مپنا برای تولید یک اتوبوس برقی  قرار داد پژوهشی به ارزش ۲میلیارد و ۶۶۰میلیون تومان را به امضارسانده است  که طی بازدیدهایی که اعضای کمیسیون حمل و نقل شورای اسلامی شهر مشهد از این پروژه داشته اند  ساخت آن تاکنون ۴۰درصد پیشرفت به همراه داشته  و ایستگاه شارژ آن نیز در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری مشهد همچنین تصریح کرد: بر مبنای مصوبه شورای شهر و شهرداری مشهد قرار بوده است دولت از سال ۱۳۹۰تاکنون ۶۴۹میلیارد تومان در قالب خرید اتوبوس جدید، یارانه سفر و سایر هزینه ها به سازمان اتوبوسرانی مشهد پرداخت کند اما طی این ۹ سال  تنها ۱۱۱میلیارد تومان آن محقق شده است.
وی ادامه داد:  از طرفی پرداختی دولت  به اتوبوسرانی مشهد در سال های اخیر نیز بسیار کاهش پیدا کرده و  مبلغی نیز که به عنوان یارانه بلیت اتوبوس به این سازمان پرداخت کرده است  در حدود ۴۰میلیارد تومان بوده است این در حالی است که یک سوم هزینه هر سفر باید توسط دولت ، یک سوم توسط مسافر و یک سوم نیز توسط شهرداری پرداخت شود که به دلیل عدم پرداخت سهم دولت و همچنین دریافت هزینه کمتر از مسافر در مقایسه با سهم پیش بینی شده ، بار تامین هزینه های اتوبوسرانی بر دوش شهرداری افتاده است.  
حسینقلی زاده مقدم با بیان اینکه در حال حاضر هزینه یک سفر با اتوبوس بین ۳۵۰۰تا ۴۰۰۰تومان است، افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا هزینه های سازمان اتوبوسرانی افزایش و در مقابل به خاطر استفاده کمتر شهروندان و زائران درآمدهای این سازمان نیز کاهش یافته است .
وی  با اشاره به اینکه سقف عمر یک اتوبوس برای فعالیت در سطح شهر  ۱۰سال می باشد،  بیان داشت: در حال حاضر ۱۸۰۰اتوبوس و مینی بوس در شهر مقدس مشهد به شهروندان و زائران خدمت رسانی می کنند که ۵۰درصد آنها دارای میانگین عمر بالای ۹سال هستند این در حالی است که میانگین عمر مفید ناوگان اتوبوسرانی مشهد بین ۸.۵تا ۹ سال است  و در حال حاضر  در بخش سازمانی حداقل ۳۰۰ اتوبوس و در بخش خصوصی حداقل نیز ۳۵۰ اتوبوس  با میانگین عمری بالای ۱۰سال در شهر مشهد وجود دارد که باید از چرخه خارج شوند .
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری مشهد ادامه داد:  ۵۰درصد ناوگان اتوبوسرانی مشهد توسط شهرداری و ۵۰درصد نیز متعلق به بخش خصوصی است و ۱۳۰۰نفر در بخش سازمانی و ۲۰۰۰نفر نیز در بخش خصوصی فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر میانگین زمان انتظار در ایستگاه های اتوبوس در شهر مقدس مشهد بین ۵تا ۶دقیقه و سرفاصله بین خطوط نیز ۹دقیقه است که این موضوع بصورت میانگین در خطوط BRT و تندرو، ۳ دقیقه می باشد، افزود: اگرچه هنوز مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر مشهد برای قیمت ناوگان حمل و نقل عمومی در سال ۱۴۰۰موضوعی را مطرح نکرده اند اما به نظر من این افزایش باید سالانه با یک شیب ملایم و حداقلی انجام شود تا از فشار افزایش یک باره به مردم بعد از چند سال کاسته شود .
 حسینقلی زاده مقدم  ادامه داد: برای ارتقاء خدمات اتوبوسرانی در مناطق کم برخوردار شهر مشهد نیز برنامه ویژه ای در نظر گرفته شده است و ۷ خط جدید بتدریج تا پایان سال فعالیت خود را در این مناطق آغاز خواهند کرد که به جهت کم بودن عرض معابر و عدم پاسخگویی  در اغلب این خطوط از مینی بوس استفاده خواهد شد.
وی در مورد کاهش ترافیک خیابان های منتهی به حرم مطهر رضوی با تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی نیز اظهار کرد: برای تحقق این موضوع باید معابر این مناطق نیز ظرفیت لازم برای تردد را داشته باشند  از این رو ابتدا باید اصلاح معابر در این محورها  انجام شود تا زمینه افزایش خطوط اتوبوسرانی و تردد انها فراهم شود.
وی در مورد رایگان شدن حمل و نقل عمومی در این محورها نیز گفت: اگرچه تاکنون این موضوع مطرح نشده است اما برای اجرایی شدن آن ابتدا باید منابع مالی لازم آن نیز مورد بررسی قرار بگیرد .
حسینقلی زاده مقدم  تصریح کرد: در برنامه بلندمدت باید سالانه ۲۰۰اتوبوس جدید به ناوگان حمل و نقل عمومی مشهد افزود شود ولی به دلیل اینکه تولید اتوبوس در کشور به سختی انجام می شود هیچ کلانشهری از جمله مشهد موفق نشده است به برنامه خود در این زمینه عمل کند  و اخیرا در هفته حمل و نقل عمومی موفق شدیم  ۱۰۰مینی بوس در بخش سازمانی ، ۷۰مینی بوس در بخش خصوصی  اضافه و ۳۰اتوبوس جدید نیز در سال   ۱۴۰۰به ناوگان اضافه خواهند شد.
وی افزود:  تاکنون ۱۳۰اتوبوس فرسوده را نیز بازسازی و مجددا به چرخه حمل و نقل باز گردانده ایم و با یک خودرو ساز داخلی نیز قرار دادی را در حال انعقاد داریم که ۲۰۰اتوبوس جدید را به شهر مشهد طی ۶ماه آینده تحویل دهد .

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مشهد اتوبوسرانی حمل و نقل پاک و سبز سازمان اتوبوسرانی اتوبوسرانی مشهد حمل و نقل عمومی شهرداری مشهد اتوبوس برقی اتوبوس جدید حال حاضر بخش خصوصی شهر مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۷۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی برای کمک به خرید اتوبوس‌های برقی شهر بجنورد

ایسنا/خراسان شمالی رئیس مجمع مشورتی شورای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان‌ها از آمادگی برای کمک به خرید اتوبوس‌های برقی شهری برای شهر بجنورد خبر داد.

مهدی چمران در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اگر شهر و شهرداری بجنورد به این نتیجه برسد که به اتوبوس‌های برقی نیاز دارند از ظرفیت‌های موجود برای تهیه این اتوبوس‌ها و بهره‌مندی مردم بجنورد از آن‌ها استفاده می‌کنیم.

وی تاکید کرد: این موضوع باید مطالعه و مورد بررسی قرار گیرد که آیا وجود اتوبوس‌های برقی در شهر بجنورد می‌تواند در موضوعات مختلف موثر واقع شود یا خیر. 

وی بیان کرد: اتوبوس‌های برقی نیازمند نگهداری‌های خاص است که حدودا یک و نیم برابر هزینه نگهداری بیشتری خواهد داشت اما از سوی دیگر هیچگونه آلودگی تولید نمی‌کند. 

چمران گفت: با تحقیقات انجام‌شده به این نتیجه رسیدیم که ۲۰۰۰ دستگاه از این اتوبوس ها را برای کلانشهر تهران سفارش دادیم و حدود ۵۰۰ دستگاه نیز توسط شرکت مپنا در داخل کشور تولید و بخشی از آن‌ها امسال تحویل می شود.

به گفته وی، از آنجایی که امکان ساخت این اتوبوس‌های برقی در کشور وجود دارد، می‌توان برای بجنورد از این ظرفیت بهره گرفت.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در حال حاضر در شهر تهران به ۹۰۰۰ و تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۱۱ هزار اتوبوس نیاز داریم.

وی به معماری شهری نیز اشاره کرد و افزود: در تلاش هستیم تا ممنوعیت‌هایی را برای استفاده از معماری وارداتی و همچنین نماهای آتش‌زا ایجاد کنیم که این موضوع می‌تواند در بجنورد و سایر شهرهای کشور مورد توجه قرار گیرد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جولان اولین اتوبوس‌های فرنگی در پایتخت | کرایه هر مسافر ۳شاهی
  • آمادگی برای خرید اتوبوس‌های برقی در بجنورد
  • تمامی استخدام‌های شرکت واحد اتوبوسرانی مربوط به پیش از سال ۸۵ است / قرارداد با ۱۶ شرکت خصوصی+فیلم
  • تمامی استخدام‌های شرکت واحد اتوبوسرانی مربوط به پیش از سال ۸۵ است/قرارداد اتوبوسرانی با ۱۶ شرکت خصوصی+فیلم
  • مشهد با کمبود ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس مواجه است
  • واردات ۲ هزار اتوبوس برقی برای تهران در دست اقدام است
  • کلانشهر تهران ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس برقی نیاز دارد
  • محله کم‌برخوردار حصه در مسیر توسعه‌ است
  • اعلام آمادگی چمران برای خرید اتوبوس های برقی شهر بجنورد
  • اعلام آمادگی برای کمک به خرید اتوبوس‌های برقی شهر بجنورد